Máte rádi volská voka? Co takhle si je upéct na pánvi se sýrem a ajvarem s plnou paprikovou chutí a vůní?
- časová náročnost 15 min.
- počet porcí 🧑🧑
Ingredience
- olivový olej
- 120 g ajvaru
- 75 g strouhaného sýru
- 2 celá vejce
- sůl a pepř na dochucení
- čerstvý nebo sušený tymián
Jak na to?
- předehřejte troubu na 190°C
- potřete pánev (která se smí dávat do trouby) nebo pekáček olivovým olejem
- smíchejte ajvar a polovinu množství nastrouhaného sýru
- rovnoměrně rozprostřete na rozehřátou pánev/pekáček a povařte, dokud se sem tam neobjeví na povrchu bublinka
- dejte pánev/pekáček pryč z plotýnky a pomocí lžičky vytvořte ve směsi místo pro dvě vejce
- do prázdných míst rozklepněte vejce
- přidejte sůl, pepř a tymián
- pečte v troubě 8 – 10 minut nebo dokud vejce nejsou udělaná
- vyndejte z trouby a posypejte zbylým sýrem
- podávejte ihned buď jen tak nebo s chlebem nebo třeba křupavou bagetou či topinkou