AJVAR S VOLSKÝMI OKY

Máte rádi volská voka? Co takhle si je upéct na pánvi se sýrem a ajvarem s plnou paprikovou chutí a vůní?

  • časová náročnost 15 min.
  • počet porcí 🧑🧑

Ingredience

  • olivový olej
  • 120 g ajvaru
  • 75 g strouhaného sýru
  • 2 celá vejce
  • sůl a pepř na dochucení
  • čerstvý nebo sušený tymián

Jak na to?

  1. předehřejte troubu na 190°C
  2. potřete pánev (která se smí dávat do trouby) nebo pekáček olivovým olejem
  3. smíchejte ajvar a polovinu množství nastrouhaného sýru
  4. rovnoměrně rozprostřete na rozehřátou pánev/pekáček a povařte, dokud se sem tam neobjeví na povrchu bublinka
  5. dejte pánev/pekáček pryč z plotýnky a pomocí lžičky vytvořte ve směsi místo pro dvě vejce
  6. do prázdných míst rozklepněte vejce
  7. přidejte sůl, pepř a tymián
  8. pečte v troubě 8 – 10 minut nebo dokud vejce nejsou udělaná
  9. vyndejte z trouby a posypejte zbylým sýrem
  10. podávejte ihned buď jen tak nebo s chlebem nebo třeba křupavou bagetou či topinkou